12.11.2019.

13:20

Foto:

Vesti

ZAPOSLENI U MUP SVE ZADOVOLJNIJI USLOVIMA RADA, zadovoljstvo raste iz godine u godinu!

Kako je naveo predsednik tog Udruženja Nenad Ljubišić na konferenciji za novinare, nezadovoljstvo zaposlenih u 2019. godini naspram 2017. opalo je za 1,2 odsto.

Ljubišić kaže da trend porasta zadovoljstva zaposlenih leži i u činjenici da je, prvi put nakon više od 14 godina, MUP nabavio vozila za potrebe policije, i to više od 2.800 vozila razne namene, a više od 50 objekata je izgrađeno ili renovirano i uređeno.

Takođe, uniforma za policajce je prvi put posle više decenija zanovljena i sada se, kaže Ljubišić, poštuje pravilnik po kojem se uniforma zanavlja.

- S obzirom na to, više ne možemo da dolazimo u situaciju kao pre nekoliko godina, da policijski službenici sami sebi šiju uniformu, ili kupujemo delove uniforme - kazao je Ljubišić, dodajući da je nabavljeno više od 67.000 kompleta uniformi, kao i 80.000 pari obuće, a da je uniformama zadovoljno 58,7 odsto ispitanih, a 38,2 odsto nije.

Nabavljeno je i više od 300 vozila za Sektor za vanredne situacije - vatrogasce, koji su, kako navodi Ljubišić, bili najkritičniji u nekom proteklom periodu.

- Evidentno je da ministar Nebojša Stefanović konstatno ulaže napore na poboljšanju materijalnog i socijalnog položaja policajaca kroz povećanje ličnog dohotka, izgradnju stanova za potrebe radnika i niz drugih aktivnosti, a i prisutan je na terenu, obilazi stanice i u stalnom je kontaktu sa zaposlenima, što nije bio primer u nekom prethodnom periodu, a što je izazvalo pozitivan ođek kod policajaca - naveo je Ljubišić.

Istraživanje je pokazalo, navodi Ljubišić, da bi u narednom periodu trebalo raditi na poboljšanju uslova za rad, smanjenju administracije i uvođenju jednog uniformnog obrasca - izveštaja o potrebi svih policijskih ovlašćenja i sredstava prinude.

Da su uslovi za rad policije bolji nego pre pet godina smatra 60,3 odsto zaposlenih u MUP-u, 21,2 odsto nije sigurno, dok 18,5 odsto njih misli da nisu bolji.

Tagovi: