18.11.2019.

19:16

Foto:

Vesti

(FOTO) PESMA IZ ČITANKE ZA 2. RAZRED RAZBESNELA RODITELJE! Svi su kivni zbog SPORNIH STIHOVA, uključili se i građani, MIŠLJENJA SU PODELJENA!

Na slici koja je prati prikazan je tužan dečak sa violinom, dok ga u pozadini motri ženska osoba...

Cela pesma prati njegovu "sudbinu" da bude vezan za instrument, baš kada mu se najviše igra. Tako mališan svira "tetki i susetki, babi, dedi, ujni, strini..." dok "tata smišlja svetsku slavu".

Usledila je hrpa negativnih komentara: "Pa ovo je vise nego strašno... To treba prijaviti"; "A na šta da uputimo decu? Rijaliti, razvrat, blud?", "Bruka i sramota"...

RADIĆE METLA, NEĆEMO STATI! KO NE POŠTUJE ZAKON, BIĆE KAŽNJEN! Šarčević najavio zatvaranje još visokih škola u Srbiji!

Dakle, poenta je - dok se neki roditelji svojski trude da decu nauče pravim vrednostima, ona odu u školu i u knjizi pročitaju pesmu koja govori o tome da je nestašluk i ulica lepše mesto za odrastanje.

Međutim, ne misle svi tako. Bilo je malo komentara i koji su ove strofe pohvalili.

Ako još jednom pročitate pesmu, možda ćete se i zapitati kakvo detinjstvo je zaista lepše i treba li roditelji uvek da insistiraju na isključivom razvoju talenta koji primete kod deteta ili pak žele da ga primete.

- Pesma je lepa, duhovita, brzog ritma, dobrog metra, slikovita - sve što pesma za decu treba da bude. Nad čim se zgražavaju ovi zgranuti!? Ona nosi i jednu istinu koja važi za mnoga detinjstva: roditeljska ambicija koja dete nervira i opterećuje. Pa koliko je onih iz ranijih prioda u kojima se iz dečjeg ugla gunđa na roditeljske zahteve kad je u pitanju ishrana, higijena, škola, ponašanje. Volela bih da znalci iznad obrazlože u čemu je tačno ovde problem - jedan je od komentara.

Tagovi: