27.11.2019.

14:32

Foto:

Vesti

OVO JE ZA OZBILJNU BRIGU! Svako peto dete u Leskovcu deli svoju intimu sa nepoznatima preko društvenih mreža, RODITELJI NEMAJU POJMA ŠTA IM DECA RADE NA INTERNETU!

Anketa sprovedena u ovoj obrazovnoj instituciji bila je anonimna među učenicima i izvršena sa stručnom službom (školskim psihologom i pedagogom) i nastavnicima infotrmatike u školi.

Interesantan je i podatak da učenici već u predškolskom period počinju da se koriste raznim uređajima (računarima, tabletima, pametnim telefonima) na kojima se nalazi stalna veza ka internetu. Dosta njih se koriste ovim uređajima pre nego što nauče da čitaju.

STIGLE SU MI PORUKE OD NEPOZNATOG ČOVEKA, A ONDA I DOPUNA KREDITA OD 100 EVRA! Počela sam da se dopisujem, slala mu VRELE FOTKE, a onda otišla da se nađem sa njim...

Rezultati sprovedene ankete pokazuju, upozoravaju stručnjaci, da učenici iz ove leskovačke škole pokazuju veliku radoznalost pri korišćenju interneta, ali nemaju dovoljno znanja o načinima zaštite.

- Takođe, dosta njih je već doživelo neprijatne situacije koje su bilo u obliku vređanja, pretnje, iniciranje ličnog upoznavanja sa osobama sa kojima se najpre nisu upoznali na internetu - navodi se u obrazloženju sprovedenog istraživanja.

UPRAVO JE OTKRIVENA NAJVEĆA AFERA U ISTORIJI! Na serveru podaci 1,2 milijarde korisnika Interneta, TU SU IMENA, E-MAIL ADRESE, BROJEVI TELEFONA...

Ono što je zabrinjavajuće je i to da 14% roditelja desetogodišnjaka nemaju pojma šta im sve deca rade na internet, kao ni 37%  roditelja učenika 5. razreda.

Na pitanja o bezbednosti i ličnoj odgovornosti pri surfovanju, vidi se da je nivo njihove obaveštenosti, čak i o samim terminima, veoma nizak.

Tagovi: