16.01.2020.

19:07

Foto:

Vesti

(VIDEO) BOG SE JAVI! Kraljevski Red Vitezova poziva hrabre: PLIVAJTE SA NAMA ZA ČASNI KRST!

Na Krstovdan 18. januara u 12 časova kod Beogradske Tvrđave – Nebojša kule, ispred broda SWEET HOUSE, u organizaciji Kraljevskog Reda Vitezova, sa podrškom Skupštine Grada, Vojske Srbije, MUP-a, JP Beogradska tvrđava, TOS-a, a sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha Irineja i pod pokroviteljstvom Nj.K.V.Kneginje Linde Karađorđević, biće održano Viteško plivanje za Časni krst.

Tim povodom u prostorijama Turističke Organizacije Srbije, Čika Ljubina 8, u petak 17. januara, sa početkom u 12 časova biće održana konferencija za medije.

Informer

 

Prošlih godina među plivačima su bili mladi pevač Nikola Rokvić, princ Đorđe Karađorđević i njegova supruga princeza Felon.

Istom prilikom biće upućen poziv zainteresovanima da se priključe plivačima Kraljevskog Reda Vitezova.

Svoje prijave mogu da na imejl: dom@kraljevskiredvitezova.org, pod uslovom: da su postili Božićni post, da pristupe pravoslavnim duhom mere i ljubavi, a ne takmičarski. 

Informer

 

Da vas podsetimo da su članovi Kraljevskog Reda Vitezova obnovili tradiciju plivanja za Bogojavljenski krst 1999. godine u Beogradskom jezeru.

Posle dvadeset godina iskustva i pokroviteljstva događaja u glavnom gradu i Srbiji, kroz saradnju sa eparhijama i opštinama, Kraljevski Red Vitezova organizuje Plivanje za Časni krst u znak sećanja na krštenje Isusovo na reci Jordan. Ono označava i početak Njegove misije Hrišćanske propovedi, prvo objavljivanje Tajne Svete Trojice – Oca, Sina i Svetog Duha i prvo ustanovljenje osnovnih simbola hrišćanske vere.

Informer

 

Kraljevski Red Vitezova je viteški red čiji su osnivači Nj.K.V.Kneginja Linda, prinčevi Mihajlo i Đorđe Karađorđević. Kraljevski Red Vitezova deluje sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, razvija viteštvo u kulturi, umetnosti, sportu i radu sa decom nastavljajući zadatak daljeg širenja slavjanskog hrišćanskog viteštva.

Informer

 

Jedan od poznatijih projekta ove viteške organizuje je «Vitez Fest» koji se priređuje svake godine na Vrbici i Cveti, koji okuplje ceo evropski viteški svet na Beogradskoj tvrđavi.

KO SE KRSTOM KRSTI, TAJ KRSTOVDAN POSTI! Veliki praznik u petak, a kakav dan bude, takva nas zima čeka!

(VIDEO) VREME VITEZOVA NIKAD NEĆE PROĆI: Kraljevski red tradicionalno oživeo vitešku bajku na Beogradskoj tvrđavi, ALI OVE GODINE KAO NIKAD PRE!

Tagovi: