23.01.2020.

14:10

Foto:

Vesti

ZIMA U SRBIJI JE GOTOVA! POSLE TOPLOG FEBRUARA STIŽE PROLEĆE! Šokantna prognoza objavljena za naredne mesece! NIŠTA OD SNEGA?!

Obeležje ove zime, koja je klimatološki počela još 1. decembra, izostanak je značajnijih količina snega, čak i na planinama. A, kako stvari stoje, ni preostali deo najhladnijeg godišnjeg doba neće biti bitno drugačiji.

Nastavlja se dominacija toplog anticiklona

Drugačije nije ni u ostatku Evrope. Prave zime nema ni u Moskvi koju, prema desetodnevnoj prognozi, očekuje tek kratkotrajno zahlađenje, nakon čega će i onde otopliti. 

Prema  objavljenoj mesečnoj prognozi Evropskog centra za srednjoročne vremenske prognoze (ECMWF) zima u Evropi je gotova! 

To ne znači da neće biti kratkotrajnih zahlađenja ili možda čak i ciklona koje mogu doneti sneg, ali pravog zimskog ugođaja, po svemu sdueći, neće biti. Tome u prilog ide i činjenica kako se predviđa manje padavina od proseka, što znači nastavak dominacije toplog anticiklona.

Nedeljko Todorović: Čak 12 stepeni krajem januara

Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je da nas i narednih dana očekuje uglavnom suvo vreme, s tim što je kiša moguća 25. na 26. januar ili krajem meseca.

Informer

"U narednim danima ujutru se očekuje slab mraz, ponegde sa maglom, a temperatura će biti u porastu", rekao je Todorović.

Kako je dodao, u subotu će se temperatura kretati od 10 do 12 stepeni. Prema Todorovićem rečima, prve nedelje februara su moguće padavine.

Tagovi: