06.02.2020.

13:31

Foto:

Vesti

Nastavljeno suđenje za krađu testova,odbrana osporava snimak

Na suđenju su ispitani svedoci, zaposlena u Zavodu za vrednovanje kvaliteta i direktor štamparije, a pregledan je i deo video snimka, koji odbrana osporava kao nezakonito pribavljen, jer je, kako tvrdi, ovaj dokaz zaplenjen u prisustvu dva svedoka koji su zaposelni u policiji.

Na sledećem suđenju koje je zakazano za 28. februar trebalo bi da se odgleda ceo snimak, a odbrana tvrdi da su neki njegovi delovi sečeni.

Stamenković se optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

On je na početku suđenja u oktobru prošle godine negirao da je ukrao test iz matematike za malu maturu u junu ove godine, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira.

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je preko sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni putem društvene mreže "instagram" delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom da su testovi iz matematike bili "provaljeni" došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.
 

Tagovi: