18.02.2020.

17:58

Foto:

Vesti

DRŽAVLJANKA SRBIJE (26) PREMINULA U BAHREINU OD POSLEDICA SVINJSKOG GRIPA! Dačić otkrio detalje!

Ministarstvo spoljnih poslova pruža pomoć njenoj porodici u rešavanju administrativnih procedura i transporta tela u Srbiju, naveo je Dačić u izjavi za javnost.

On je istakao da je Ambasada Srbije u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Bahrein, bila u stalnom kontaktu sa porodicom naše pokojne državljanke, tokom lečenja u bolnici u Bahreinu, i obaveštavala je o zdravstvenom stanju, budući da je svakodnevno komunicirala i sa osobljem bolnice.

- Iako još nismo zvanično obavešteni od vlasti Bahreina o smrti naše državljanke, već samo od bolnice u kojoj je lečena, preduzeli smo sve pripreme za dolazak i boravak njene porodice u Bahreinu, obezbeđene su vize za članove porodice za Bahrein, kao i oko organizacije transporta posmrtnih ostataka u Srbiju - rekao je Dačić.

DAČIĆ: DVOJE SRBA SA KRUZERA ĆE MOĆI DA BUDE EVAKUISANO, ALI NIKO NEĆE DA IM PRODA AVIO KARTE! Tamo je haotična situacija, sve se odvija sporo... 12 Srba još najmanje mesec dana reba da bude na brodu!



Ministarstvo spoljnih poslova, naveo je Dačić, nastaviće da preduzima sve potrebne mere u cilju što bržeg okončanja administrativnih procedura pred bahreinskim organima, kako bi se izdala sprovodnica i omogućio transport posmrtnih ostataka naše državljanke u Srbiju.

Tagovi: