22.02.2020.

23:55

Foto:

Vesti

PONUDA NEOBIČNIH PUTOVANJA NA SAJMU TURIZMA! Vožnja sankama sa haskijima 1.395 evra

Najveću pažnju svakako je privuklo šestodnevno putovanje u Kostromu u Rusiji gde se nalaze farme haskija i gde se za samo četiri dana pređe 100 kilometara na specijalnim sankama koje vuku ove životinje.

- Ovakva turistička ponuda je prvi put na ovim prostorima. Putovanje je specifično jer se vreme provodi u druženju s haskijima, njihovom hranjenju i pojenju i, naravno, onom najzanimljivijem, a to je vožnja sankama koje oni vuku. Cena aranžmana je 1.395 evra, što je izuzetno povoljno jer je avantura specifična i nakon šest dana turisti postaju samostalni "musheri"- vodiči pasa - rekli su nam u agenciji koja ima tu ponudu.

Na velikom ruskom štandu, koji je ove godine postavljen na Sajmu, najveće interesovanje je vladalo za putovanje u Sibir i obilazak rudnika i naftnih bušotina.

Venčanje na Maldivima 3.500 evra

Mnogobrojne turističke agencije na Sajmu turizma nude i bračna putovanja za novopečene mladence. Najpopularniji su Maldivi, koji koštaju oko 1.250 evra po osobi, Mauricijus, za koji je potrebno 1.300 evra, i Sejšeli, koji mogu da se nađu i za 900 evra po osobi. Ono što je zanimljivo jeste da agencije u prvih šest meseci od venčanja nude i do 60 odsto popusta za mladu. Popularni su i paketi venčanja na ovim destinacijama, koji koštaju oko 3.500 evra.

- Sibir je najlepše putovanje, pogotovo oblast oko grada Tjumena. Tu se posećuju rudnici i naftne bušotine. Uz to priroda je predivna, kao i pejzaži jer je sunčano 300 dana godišnje, zimi je temperatura -35 stepeni Celzijusa, a leti do 35 stepeni. Cene aranžmana su od 1.500 evra, pa naviše - kažu ruski turistički radnici.

S druge strane, naše agencije pokušavaju da pariraju Sibiru s aranžmanom za Kamčatku i avanturama po tom poluostrvu. 

- Kamčatku zovu Carica Rusije jer je bogata rekama, jezerima, vulkanima, vodopadima i gejzirima. Obilaze se neki od najpoznatijih vulkana ovog poluostrva. Uz to, popularne su i šetnje po padinama i klisurama, prelazi se preko reka i kupa se u toplim mineralnim izvorima. Zbog toga cena od 3.500 evra za 17 dana i nije toliko visoka - rekli su nam prodavci aranžmana.

Specifičnih putovanja ima i u toplijim krajevima, pa je tako jedna od najzanimljivijih ponuda putovanje na ostrvo Bali, ali ne radi kupanja i sunčanja, već zbog bavljenja jogom i pronalaženja duševnog mira.

- Ovo putovanje je posebno jer ne idete na tropsko ostrvo da ležite na plaži, pijete koktele i kačite slike na društvene mreže, već da učite jogu, meditaciju i vladanje sobom. Putem tih veština vi tokom aranžmana uspevate da pronađete mir i vratite se preporođeni - ubeđivao nas je agent. 

Tagovi: