02.03.2020.

07:16

Foto:

Vesti

ZVANIČNO OTVARANJE KOPAONIK BIZNIS FORUMA! Uvodna izlaganja će imati guvernerka NBS i ministar finansija!

Organizator skupa je Savez ekonomista Srbije, čiji predsednik Aleksandar Vlahović ocenjuje da je tema ovogodišnjeg foruma "Industrija 4.0 i povezane teme" interesantna i intrigantna i da će se nastojati u tome da se naredna tri dana odgovori na sva važna pitanja kada je ta oblast u pitanju.

Vlahović za Tanjug, uoči zvaničnog otvaranja 27. Kopaonik biznis foruma, kaže da, imajući u vidu da je u prethodnim godinama teško stečena makroekonomska stabilnost, a dostignute stope rasta nedovoljne za bržu konvergenciju sa razvijenim zemljama EU, pa i centralne i istočne Evrope - Srbiji potreban razvoj sistema obrazovanja, pametna specijalizacija, razvoj kreativne ekonomije.

Kopaonik biznis forum počeo je juče specijalnim događajima - najpre humanitarnom ski trkom, a potom i panelima na kojima se diskutovalo o kreativnim industrijama, ekonomskim perspektivama Zapadnog Balkana i viziji Zapadnog Balkana 2030 godine.

Biće organizovano 28 panela, tri plenarne sesije, sedam specijalnih događaja, dva posebna obraćanja gostiju i novi formati - dva otvorena razgovora.

"Srpski Davos" će na jednom mestu okupiti 200 panelista, počev od predsednice Vlade Srbije, resornih ministara, guvernerke i predsednika saveta NBS, predsednika SANU, predsednika i članova Fiskalnog saveta, ambasadora razvijenih zemalja, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija (MMF, Svetske banke, EIB..) predsednika privrednih komora iz regiona, najznačajnijih direktora iz realnog i finansijskog sektora, velikih regionalnih investitora, preduzetnika, stranih investitora, direktora javnih preduzeća, gradonačelnika i predstavnika lokalnih samouprava...

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije, u saradnji sa partnerom, kompanijom Mastercard.
 

Tagovi: