04.03.2020.

16:54

Foto:

Vesti

SVAKA ČAST! Uspešno gađanje oklopnih jedinica Vojske Srbije! (FOTO)

Major Boban Ilić, komandant 28. mehanizovanog bataljona, objašnjava da je u periodu od januara do marta težište obuke bilo na pripremi gađanja i osposobljavanju ljudstva.

- U Vojnom kompleksu "Orešac" sada realizujemo pripremna i školska gađanja, koja su ujedno i priprema za bojna gađanja i taktičke vežbe, među kojima je ove godine posebno zahtevna vežba "Sadejstvo 2020" na poligonu "Pešter" – ističe major Ilić.

Iako su vremenski uslovi pod kojima se izvodi današnje gađanje na poligonu “Orešac” kod Vršca daleko od idealnih, nišandžija-operator na borbenom vozilu pešadije BVP M-80A u mehanizovanoj četi 27. mehanizovanog bataljona, desetar Vladimir Panić poručuje da vojska mora da odgovori na sve zadatke, bez obzira kakvo je vreme.

- Biti nišandžija-operator na BVP-u je zanimljiva profesija. Ističem da imamo odlično naoružanje, a pripadnici mehanizovanih bataljona dobro su pripremljeni za ova gađanja tako da rezultati neće izostati – kaže desetar Panić i objašnjava da posadu BVP-a čine komandir, nišandžija i vozač, a uz njih može biti još sedam članova iskrcnog odeljenja.

Informer

Među pripadnicima 28. mehanizovanog bataljona je i desetar Goran Lukić, takođe nišandžija-operator na borbenom vozilu pešadije BVP M-80A.

- Rezultati današnjeg gađanja su vrlo dobri i odlični - rekao je desetar Lukić, naglasivši da svaka obuka predstavlja priliku da se unaprede dosadašnje veštine i usvoje nova znanja.

Informer

Da gađanje protiče prema planu uverili su se načelnik štaba komande Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i komandant Druge brigade kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović, koji su danas obišli pripadnike mehanizovanih bataljona Druge brigade kopnene vojske na gađanju iz naoružanja roda oklopnih jedinica.

Tagovi: