06.03.2020.

10:44 >> 10:54

Foto:

Vesti

(VIDEO) DECU POSLAO NA SELO, ŽENA MU DONOSILA HRANU! Subotičanin (43) išao u Budimpeštu kod sestre, a onda osetio tegobe

Kaže da je zaraženi muškarac u više navrata boravio u Budimpešti, gde mu živi sestra, koja koja je imala respiratorne tegobe i temepraturu i sve znake koji su slični korona virusu.

Kada se on vratio u Srbiju osetio je tegobe i bio je odgovoran i samoizolovao se i poslao decu na selo, tako da je ostao samo suprugom koja mu je donosila hranu.

Zatim je podvrgnut analizama i pre sat vremena su stigli rezultati testa i on je već u izolaciji u bolnici u Subotici, kazao je Lončar.

Ministar zdravlja kaže da su službe već uzele nalaze svih osoba koje su sa njim bile u kontaktu i toku dana se očekuju rezultati tih analiza.

"Njegova supruga i deca se dobro osećaju i niko nema ozbiljnije zdravstvene tegobe", rekao je Lončar.

Informer

 

On je dodao da je bilo "pitanje sata" kad će se virus registrovati u kod nas, jer je nerealno da se pomisli da postoji neka zemlja bez korona virusa, jer je to globalni problem, već je samo pitanje da li će biti registrovan.

Ministar je naveo da će sve donete mere nastaviti da se sprovode, i apelovao na građane da ih se pridržavaju, a posebno muškarce starije od 75 godina, koji imaju neke hronične tegobe, da manje odlaze u zatvorene prostroje, sa više ljudi, u javni prevoz...

"Srbija je apsolutno spremna, sve što struka nalaže, mi ćemo odraditi i nema razloga za paniku", ponovio je Lončar.

Dodao je da nadležni rade i obezbediće da sve što je potrebno za lečenje obolelih, bude dostupno i našim pacijentima.

BONUS VIDEO

Tagovi: