15.03.2020.

17:48

Foto:

Vesti

ŠOK! KRUŽE LAŽNE FOTOGRAFIJE PRIVREMENIH BOLNICA ZBOG KORONAVIRUSA KOD BUBANJ POTOKA: Ovo je istina o "šatorima kod Avale"!

Naime, fotografije prikazuju bele šatore koji su postavljeni u Italiji kako bi se u njima lečili oboleli od korona virusa, usled mogućeg nedostatka kapaciteta u zdravstvenim ustanovama.

- Preporučljivo je pripremiti sve raspoložive sadržaje. Za sada nema potrebe, ali postavljena je terenska bolnica. Mnogobrojni šatori sa spavaonicama i zaštićenim prostorima sa opremom za smeštaj svih pacijenata - navodi se na italijanskom portalu rainews.it sa kog su preuzete fotografije.

BOŠKIĆ SE ZEZNUO! NAPISAO, PA OBRISAO TVIT! Obradović objavio da se pravi kamp za zaražene od koronavirusa na Avali, A POSTAVIO FOTKE IZ ITALIJE!

 

 

Fotografije su preuzete sa italijanskih portala koji izveštavaju o ovim bolnicama, a ona koja je najčešće podeljena preuzeta je sa Fejsbuk profila Mauricija Fugatija, gradonačelnika grada Trenti, u severnoj Italiji.

Nije novina kada je neka tema aktuelna da se o tome, brzinom svetlosti, informacije šire na društvenim mrežama, međutim svaku informaciju treba proveriti kod više izvora.

Jedna od objava na društvenim mrežema je objava lidera Dveri, Boška Obradovića koji je pozvao nadležne da reaguju i objave istinitost tvrdnji vezanih za ove fotografije.

Informer