15.03.2020.

20:34

Foto:

Vesti

U ROKU OD 72 SATA POTPUNA ZABRANA IZLASKA PENZIONERIMA AKO SE NE BUDE POŠTOVALA ODLUKA! Vučić najavio oštrije mere!

- Srbija je od danas u ratu protiv nevidljivog protivnika! Naša zemlja mora da pobedi. Borba je za naše starije, roditelje, ali i za budućnost Srbije. Naši roditelji su izgradili puteve i pruge, izgradili su ovu zemlju i zato moramo da im pomognemo. Posle iskustava kroz koje smo prošli, a i na osnovu pisama ministra odbrane i predsednice Vlade, u skladu sa Ustavom, doneli smo odluku o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije! 

On je naglasio da će u naredna 72 sata da se proverava koliko se sprovodi ova odluka, ali i da će mere biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale.

Informer

- Ukoliko bude kršenja ove odluke više od 0,1 ili 0,2 posto, ne isključujem mogućnost obavezujuće odluke za ostanak u kući. Molim naše stare, dragi penzioneri, molim vas kao Boga, samo ostanite kod kuće, ako se dobro organizujemo, za desetak dana ćemo vam obezbediti i mladiće i devojke koji će da vam šetaju kućne ljubimce. Molim vas da ostanete u svojim domovima, posebno vi u gradovima. Vi ste meta ovog napada. Molim sve nas mlađe i sredovečne, da ne idemo kod najstarijih. Ne šaljite unuke kod deka i baka. Znam koliko je njima teško bez unučića, ali to je jedini način da prežive - rekao je predsednik Srbije.

Sastanku su prisustvovali predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, ministri Zlatibor Lončar, Ivica Dačić, Siniša Mali, Goran Knežević, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović, Mladen Šarčević, Rasim Ljajić, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Vanja Udovičić, Slavica Ðukić Dejanović, Milan Krkobabić, guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.