20.03.2020.

11:06

Foto:

Vesti

3 PACIJENTA U TEŠKOM STANJU NA RESPIRATORU Doktorka saopštila nove podatke o zaraženim koronavirusom u KC Vojvodina

Ona je precizirala da je troje pacijenata priključeno na aparate za veštačko disanje i da se oni i dalje nalaze u veoma teškom opštem stanju, dok je opšte stanje preostalih obolelih pacijenata zadovoljavajuće.

"U KCV i sve druge zdravstvene ustanove svakodnevno pristižu lekovi i sanitetski materijal i želim da istaknem da je situacija u Vojvodini trenutno pod kontrolom", dodala je prof. dr Turkulov.

Ona je građane podsetila da se pridržavaju svih mera prevencije, apelujući pre svega na najstarije sugrađane da ostanu u svojim kućama.

"Molimo sve one koji su bolesni da se samoizoluju, kao i one koji su došli iz nekog rizičnog područja da se strogo pridržavaju svih saveta i da ostanu u svojim kućama", naglasila je ona.

Upravnica Klinike za infektivne bolesti KCV je još jednom podsetila i važnost održavanja lične higijene, što češćeg pranja ruku sapunom i tečnom vodom, svođenja socijalnih kontakata na minimum, kao i na boravak u prostorijama sa što manje ljudi, uz odstojanja od najmanje dva metra.

"Sve zdravstvene ustanove u Vojvodini su na svojim sajtovima objavile brojeve telefona putem kojih građani mogu da komuniciraju sa svojim lekarima u slučaju da za tim imaju bilo kakvu potrebu", zaključila je prof. dr Turkulov.