20.03.2020.

18:06

Foto:

Vesti

(VIDEO) AMERIKANAC ČARLS KATER: OSTAJEM U SRBIJI, ONI ZNAJU KAKO DA PREŽIVE KATASTROFE! Pokazali su to nebrojeno puta, ma Srbi bi preživeli i nuklearni rat!

Snimak je objavio 16. marta, dan nakon što je u Srbiju uvedeno vanredno stanje i rekao da Srbija prati primer ostatka Evrope.

- U samoizolaciji sam u Novom Sadu. Predsednik Vučić je apelovao na starije građane da ostanu u svojim kućama i sada ću vam pokazati kroz prozor oni baš to i ne poštuju. Sećam se kad je sve krenulo u Vuhanu, mislio sam sve su mediji napumpali, na mene to neće uticati. Onda sam video da se širi tu i tamo i pomislio sam, čovek sam koji voli horore, stvari o pandemijama, čoveče šta ako se to stvarno dogodi. Nikada nisam ni sanjao da će ukinuti sportske događaje tako. Ali to se sada dešava - kaže Čarls.

Dodaje da je pomislio da je trebalo da ide kući kada je virus počeo da se širi po Evropi jer nije želeo da bude stranac zaglavljen u stranoj zemlji.

SPAS ZA SRBE ZAROBLJENE NA AERODROMIMA U EVROPI! Avion Er Srbije poleteo ka Francuskoj i Holandiji! (FOTO)

-Pomislio sam da je možda pametnije da budem zaglavljen ovde u Srbiji, nego da sam u SAD tokom katastrofe. Amerikanci zaista ne znaju ništa o tim katastrofama, mislim na ljude koji su danas živi. U SAD i zbog manjeg straha žure u prodavnice, kupuju sve Ż toalet papir, dezinfekciona sredstva i hranu. Pomislio sam, to se dešava u Americi, zašto da ne ostanem u Srbiji, ovi ljudi znaju kako da prežive katastrofe. Srbija je godinama išla iz rata u rat. Balkanski ratovi, Prvi svetski rat koji je skoro potpuno izbrisao mušku populaciju, ljude koji su se vraćali sa Krfa zatekle su mnoge bolesti, onda imate devedesete naravno, hiperinflaciju, sankcije, i oni su preživeli - ispričao je Amerikanac.

Dodao je i da kada bi de dogodila neka katastrofa koja bi izbrisala populaciju, kao što je nuklearna, Srbi bi verovatno i to preživeli.

Sve o koronavirusu pročitajte OVDE.