21.03.2020.

13:15

Foto:

Vesti

MISLILI SMO DA JE KORONAVIRUS TAMO NEGDE, A SADA NAM JE UZEO PRIJATELJA! Ispovest komšija preminulog Kikinđanina

Njegove komšije navode da i dalje ne mogu da shvate šta ih je snašlo i da je još jednom potvrđeno pravilo da, kako kažu, najbolji prvi odlaze.

- R. B. poznajem od malih nogu. Bio je to jedan pošten i častan čovek. Pravi domaćin. To vam svi iz Kikinde mogu potvrditi. On je nekada bio šef Odseka civilne zaštite u Policijskoj upravi Kikinda i na to mesto je došao samo zahvaljujući svom radu, trudu i poštenju pa je od običnog policajca napredovao sve do inspektora a ne preko nekih stranačkih kanala kao što to obično biva. Nažalost, zbog bolesti otišao je malo ranije u penziju ali se nije dao. Taman je mogao da se posveti porodici. Ima divnu decu, sina i ćerku, divnu suprugu i sada se svi plašimo šta će biti sa njima pa i sa svima nama - priča naš sagovornik.

Informer

Kaže da je koliko zna pokojni R. B. sa svojom suprugom bio kod prvozaraženog Kikinđanina R. Š. koji živi par kuća od njega u doba kada nije ni znao da je zaražen, a koji se trenutno i sam bori za život u Kliničkom centru Vojvodine, gde se nalazi na respiratoru zbog bolesti koju je najverovatnije dobio od sina koji je bio u Milanu.

- Čuli su da R. Š. nije dobro i R. B. je sa suprugom otišao da ga poseti i da popiju kafu. Bili su baš dobri. Tada niko nije ni znao za koronu. Svi smo mislili da je to tamo negde u svetu a ne na našem pragu. Onda smo samo jednog dana čuli da je R. Š. u bolnici i nastala je panika. Odmah hoću da naglasim da niko ne krivi tog čoveka! On je dobar čovek i siguran sam da bi se zaključao u sobu da je znao, a ne da bi išao okolo da zarazi nekoga. Jednostavno, tako se desilo i sada moramo svi da budemo na oprezu - ističe komšija preminulog.