21.03.2020.

18:09

Foto:

Vesti

(FOTO/VIDEO) LJUDI, AKO NE SHVATITE KOLIKO JE OVO OZBILJNO, ZABRANIĆEMO USKORO KRETANJE 24 SATA - MOŽETE DA ME MRZITE KOLIKO HOĆETE, MORAM DA SAČUVAM VAŠE ŽIVOTE!

- Imamo 11 ili 12 ljudi na respiratorima, i jednog preminulog i zato predložiću Vladi večeras nove mere! Teške mere, drastične mere! Predložiću Vladi Srbije da policijski čas od sutra bude u 17 časova do 5 ujutu, ako ne budete slušali, od ponedeljka u 13 časova, a onda ako ne bude poštovano od utorka 24 sata - jasan je bio Vučić.

- Uspeli smo da obezbedimo repiratore. Italija danas 793 mrtva, to je aposlutni rekord od Drugog svetskog rata. Jeste sigurni u ovo? Da li želite ovo ljudi? Ko Boga vas molim slušajte nas. Od sutra Vlada će da usvoji.

Kako je istakao, od ponedeljka kreću nove mere.

Informer

- Od ponedeljka krećemo proizvodnju kvasca u Senti. Naša država je vrlo dobro organizovana. Kada bih vam rekao kako se sve dovbijamo, ne biste mi verovali. Za nekih sat vremena čekam respiratore, a onda u ponedeljak još, a u utorak još. Svaki respirator znači 3 nova života. Od ponedeljka nameštamo 3.000 kreveta na Sajmu, i još 5.000 kreveta širom Srbije, da nam ne bi došao italijanski scenario! Molim ljude da se ponašaju disciplinovano! Ne jurite ljudi, ne hrlite da se zarazite, da budete zaraženi!

- Mi ćemo još da radimo i još da se borimo, teška situacija je za nama. Mnogi se smeju i govore loše o našim lekarima, a na kraju kada pogledate rezultate bio je čovek iz Kikinde koji je uz dijabetes imao hipertenizuju, aritimiju, penzionisam je zbog bolesti koje je imao. Imamo baku od 92 godine na respiratoru. Strašna je borba za te ljude i doktori se na dnevnom nivou bore za sve njih.

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on Mar 21, 2020 at 10:20am PDT

Kako je dodao, od sutra nema parkova, nema okupljanja.

- Nema od sutra parkova ljudi, Vlada će ujutru sve to da usvoji. Policijski čas od sutra je u 17 časova.

- Molim vas, kao Boga vas molim, nemojte da vam je teško da ostajete u kućama. Nemojte nas terati da uvodimo policijski čas 24 sata. To niko na svetu nije uradio, ali ja ću uraditi ako bude potrebno.

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on Mar 21, 2020 at 10:41am PDT

- Moja molba privatnicima, nemojte ljude olako da otpuštate zbog sedam ili 15 dana. Pomoći ćemo. Deo gubitaka preuzmite vi, a deo ćemo mi. Ceniće vas država po tome. Pustite ljude da mogu da žive.  

Sve o koronavirusu u Srbiji čitajte OVDE.