22.03.2020.

08:28

Foto:

Vesti

(FOTO) ALAL VERA! JUTROS PUNI RAFOVI PRODAVNICA ZA NAŠE NAJSTARIJE SUGRAĐANE! Ovako je to organizovao Vučić, a KAKO JE U LONDONU, PARIZU...

 

Informer

Informer

Dakle, ovako je to u Srbiju u kojoj borbu protiv koronavirusa predvode predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, koji i pored oštrih mera izolacije i zabrane kretanja, pokušavaju da život, pre svih najugroženijih građana, ali i svih ostalih, učini dostojanstvenim.

A ovako je to u svetu ovih dana, od Londona, do Amerike, gde su ti isti stariji građani prepušteni sami sebi i praznim rafovima. 

Informer

Informer

Informer

Podsetimo, nakon proglašenja vanrednog stanja, ali i uvođenja svojevrsnog policijskog časa od 20.00 do 5.00, svim licima starijim od 65 godina tokom celog dana je zabranjen izlazak iz njihovih domova.

Njima su prethodnih dana u pomoć priskakali članovi porodica, komšije, volonteri organizovani po opštinama, kako ne bi morali da izlaze iz svojih domova i izlažu se riziku da budu zaraženi korona virusom.

Međutim, kako bi se izašlo u susret našim starijim građanima, odlučeno je da se u nedelju, u ranim jutarnjim satima, organizuje otvaranje velikog broja trgovinskih objekata koji će biti namenjeni samo za njih, u periodu od 4.00 do 7.00 ujutro.

BONUS VIDEO: