24.03.2020.

07:23

Foto:

Vesti

UMESTO PROLEĆA, STIGLA NAM JE ZIMA Hladno i sneg do četvrtka, evo kako će to uticati na RAZVOJ KORONAVIRUSA

Kako ističe meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić, pred nama su sve do četvrtka pravi zimski dani.

- U Srbiji će u ponedeljak biti umereno do potpuno oblačno i veoma hladno, na jugu i istoku, a od sredine dana i na krajnjem severu sa susnežicom i snegom. Krajem dana i tokom noći sneg se očekuje u većem delu Srbije. Minimalna temperatura od minus četiri do jedan stepen iznad nule, maksimalna dnevna od jedan do šest stepeni u plusu - navodi Đurić.

Prognoza za narednih pet dana
dan min/maks. temperatura

ponedeljak -4 6 oblačno
utorak -2 4 moguć sneg
sreda 0 5 sneg
četvrtak 5 10 kiša
petak 5 5 oblačno

On dodaje da ćemo u noći između ponedeljka i utorka imati sneg u celoj Srbiji.

Informer

 

- U utorak i sredu biće oblačno i veoma hladno sa snegom. Od utorka, pa sve do vikenda, duvaće jaka košava, što će stvarati i snežne nanose. Snega će ponegde biti i do 20 centimetara. U četvrtak toplije i u većini predela sa kišom, a na jugu i istoku Srbije i u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura biće od pet do deset stepeni, a na istoku od jedan do tri stepena, uz pojavu ledene kiše. U petak još toplije, ponegde sa kišom. Maksimalna temperatura ići će do 15 stepeni Celzijusa - objašnjava Đurić.

UV zračenje

grad ponedeljak utorak
Novi Sad 4 1
Kikinda 3 2
Vršac 3 2
Valjevo 3 1
Beograd3 1
Crni vrh 4 2
Negotin 4 1
Kopaonik 5 2
Niš 4 2
Leskovac 3 2
Vranje 4 2

Prema njegovim rečima, otopljenje i više sunca možemo da očekujemo tek od vikenda.

- U dane vikenda biće ne samo više temperature nego i manje oblaka, a to je ono što je bitno za UV zračenje. Zračenje je veće što je oblaka manje. Znači vreme koje nam predstoji pogoduje razvoju virusa, ali od 1. aprila nas očekuje stabilizacija, vedrije vreme i prolećne temperature od 15 i do 20 stepeni - zaključuje Đurić.