25.03.2020.

13:16

Foto:

Vesti

SLIKA KOJA NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM! Emotivan susret policajca i medicinske sestre

Ako na svetu postoji jedna slika koja je toliko jaka da pokaže požrtvovanost, bezrezervnost i rešenost, čitavih porodica koje obavljajući svoje poslove, rizikuju svoje zdravlje, onda je to ova iz Beograda.

Slika neimenovanog bračnog para iz Srbije, policajca i medicinske sestre zaposlene u Urgentnom centru Beograd, na najbolji način ilustruje koliko je prisutna čelična volja u svima onima koji svakodnevno izvršavaju svoje zadatke da bismo mi bili sigurni. Upravo je i to razlog zašto je ova fotografija podeljena u nekoliko stotina puta sa oficijalnog naloga MInistarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U IZOLACIJI SKORO SVI LEKARI SA INTERNOG ODELJENJA U LESKOVCU, sumnja se da je jedan od njih zaražen koronavirusom

Naslov "Naši heroji" možda i nije bio potreban, jer kada vidite njihove spojene dlanove, između kojih se nalazi staklo, i pogled pun ljubavi i brige mlade medicinske sestre usmeren ka suprugu, reči su suvišne. Jer, zamislite da imate nekoga koga volite, a da tog nekoga morate da gledate kroz staklo i da komunicirate tako što pričate putem telefona, a nalazite se na samo nekoliko santimetara jedno od drugoga.

Bez mogućosti da se zagrlite i poljubite. Ne možete to, jer nekoliko hiljada života zavisi od vaše odluke da se sa voljenom osobom viđate onako kako je danas jedino bezbedno, kroz staklo, sa maskom i rukavicama. Bez fizičkog kontakta.

Ko zna koliko je sati ona provela na nogama pomažući pacijentima. Ko zna koliko je on sati patrolirao ulicama Beograda, čuvajući građane Srbije.

NAJVEĆA ŽARIŠTA U SRBIJI SU BEOGRAD, VALJEVO I NIŠ! Vučić se vanredno uključio! Stižu nove mere za najugroženije gradove! (UŽIVO)

Oni jesu naši heroji. Poslednji stub odbrane, koji je odavno izašao iz rova i hrabro juriša u odbranu svoje zemlje i svakog građana u njoj u borbi protiv korona virusa.

Ako i dalje postoji neko ko sumnja u to da je korona virus opasan neka pogleda još jednom sliku. Takođe, ako ima još onih koju sumnjaju i ne vide smisao u "Aplauz u 8". neka se i oni malo zagledaju u ovaj par superheroja.

Zbog ovakvih ljudi, prelepo je danas biti živ i svedočiti da neki heroji nemaju plašt, ni super moći, ali imaju hrabrost, srce i dušu. A to je već, velika stvar.

Ostanite kod kuće, sudeći prema ovoj fotografiji, u sigurnim smo rukama.