25.03.2020.

18:34

Foto:

Vesti

SPREMAJU SE NOVE MERE VLADE U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA i nisu primarno usmerene na GRAĐANE! Premijerka Brnabić OTKRILA O ČEMU SE RADI!

- Svi poštujemo sve mere. Imamo zaštitne maske i rukavice na svim sastancima. Ne razmišljam o tome kako se osećam, veliki posao je na nama. Iz sata u sat, iz minuta u minut pratimo situaciju - rekla je premijerka Brnabić.

Premijerka je otkrila o kojim novim merama su pričali na sastanku kriznog štaba.

Informer

- Mere na kojima radimo nisu primarno usmerene na građane, odnosno neće se mnogo osetiti kod njih. Trenutno radimo na tome da vidimo kako da ubrzamo testiranja. Ljudi koji su pozitivni na kroonavirus više neće biti u svojim kućama, već na određenim mestima, izolovani i kako ne bi ugrozili svoje porodice - istakla je Ana Brnabić.

Kada je reč o izolaciji Beograda, premijerka je rekla sledeće.

Informer

- Ne bih sada o tome pričala. Pratićemo situaciju i evaluiraćemo. Sve ostale stvari, ono na šta smo se foksuirali, jeste to da svi moraju zaista u milimetar da se pridržavaju mera koje smo uveli do sada. Imamo mnogo veću solidarnost.

- Kada bi svako od nas ostao u kući u narednih 15 dana ostao kući i, teoretski, nema kontakt sa bilo kim, mi bi ovo završili za 25 dana, ali to je naravno nemoguće - rekla je premijerka. 

Sve o koronavirusu u Srbiji čitajte OVDE.