30.03.2020.

17:48

Foto:

Vesti

ČELIČNO PRIJATELJSTVO ZA SVA VREMENA! Hvala Kini i sa bilborda! (VIDEO)

Informer se juče simbolično zahvalio predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu na velikoj pomoći srpskom narodu u doba strašne pandemije koronavirusa. Na više lokacija širom Beograda objavili smo bilborde sa porukom ispisanom na srpskom i kineskom jeziku: 'Hvala, brate Si!'

Informer

Kina i njen veliki lider već prvih dana epidemije na molbu našeg predsednika Aleksandra Vučića uputili su Srbiji milionski vrednu pomoć u medicinskoj opremi i lekovima, a u našu zemlju stigli su i najbolji kineski lekari, eksperti koji su se sa koronom izborili u epicentru ove zaraze, kineskom gradu Vuhanu. Upravo oni svakoga dana daju nemerljiv doprinos i pomažu našim stručnjacima da se što brže i efikasnije izbore sa smrtonosnom bolešću.

Informer


Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da su bilbordi zahvalnosti mali, simboličan gest kojim su se najtiražnije dnevne novine u ime građana Srbije zahvalile velikom prijatelju.


- Pokazalo se, i to ne prvi put, da nam je Kina jedan od najvećih, ako ne i najveći prijatelj na svetu. Da nije bilo njihove pomoći i da njihovi eksperti na poziv predsednika Vučića u najkraćem roku nisu došli u Srbiju, danas bismo imali znatno težu situaciju... I zato ovo hvala Kini i njenom velikom lideru Si Đinpingu! Bratski kineski narod zaslužio je, naravno, mnogo više od ovih naših bilborda. Informer će zato podneti i zvaničnu inicijativu gradskim i republičkim vlastima da se u centru Beograda podigne veliki spomenik zahvalnosti Kini. Siguran sam da će svi dobronamerni građani tu inicijativu oduševljeno pozdraviti - rekao je Vučićević.