31.03.2020.

08:38

Foto:

Vesti

MI NE ŽELIMO DA KAŽNJAVAMO LJUDE, ALI NIJEDNA OD MERA PROTIV KORONE NIJE DONETA IZ HIRA! Stefanović: Jedini cilje je da sačuvamo živote!

 

Stefanović se zahvalio ljudima koji poštuju mere i istakao da oko osam odsto ljudi, koje je policija zaustavila, nije imalo dozvolu da bude na ulici i bilo je u kršenju zakona.

- Nijedna od ovih mera nije doneta iz hira, da bi se neko šalio, mora da se primenjuje na sve. Nisu namenjene samo jednom delu ljudi. Molim ljude da ozbiljno i racionalno razmisle o svom delovanju i uticaju na druge – istakao je ministar.

On je dodao da pojedini ljudi ne shvataju da potrebu da štitimo ljudske živote.

- Snimci koji se pojavljuju na društvenim mrežama su u prvi momenat šaljivi, ali suštinski nisu. Ta osoba je ugrozila svoj i živote drugih ljudi. Zar nisu dovoljne bile slike iz Italije i Španije da bi se zabrinuli – naveo je Stefanović.

Mi ne želimo da kažnjavamo ljude. Potrebna nam je disciplina, nema mesta za strah. Treba da budu zabrinuti i odgovorni. Ta odgovornost spasava život - istakao je Stefanović.

On je naglasio da svako može da se razboli, to što će mlađi čovek to brže preboleti bez teških posledica to ne znači da ne mora da bude oprezan.

- Verujem da su mere dobre, da će se uskoro videti rezultati, epidemiolozi kažu da su ovo ključni dani, prelomne tačke i moramo da pokažemo disciplinu. Moramo da budemo razumni i odgovorni, disciplinovani da bi za par nedelja možda mogli da kažemo da smo ušli u ciklus opadanja. Mladi su prenosioci i mogu da dovedu do toga da kriva zaraze skoči i da se poveća broj zaraženih i napune se bolnice – rekao je Stefanović.