01.04.2020.

15:03

Foto:

Vesti

JOŠ 5 SMRTNIH SLUČAJEVA U SRBIJI, UKUPNO 28! Kisić Tepavčevič: Sutra sastanak o proširenju mera suzbijanja koronavirusa (UŽIVO)

"U Srbiji je registrovano novih 160 zaraženih koronavirusom, odnosno ukupno je 1060. Nažalost, još petoro je preminulo od koronavirusa, čime je ovaj brojka u Srbiji sada skočila na 28. Na respiratoru je 72", izjavila je Darija Kisić Tepavčević.

Inače, svih pet preminulih su muškarci, a stopa smrtnosti je 2,64 odsto.

"Narednih dana ćemo intenzivnije raditi ispitivanja, sa ciljem da što bolje sprečimo dalje širenje bolesti. Međtim, brojevi nam pokazuju koliko smo doprineli da se ova bolest širi. U toku sutrašnjeg dana održaćemo sastanke kriznih štabova kako bismo još više omogućili prevenciju bolesti. Međtuim, svako mora da preuzme svoju ulogu u sprečavanju koronavirusa", istakla je Kisić Tepavčević.

Cilj SMS poruke - sprečavanje širenje koronavirusa

Što se tiče poruka koju su građani Srbije dobili o dramatičnom upozorenju, Kisić Tepavčević je izjavila da je cilj bio da se svi obaveste da je neophodno ostati kod kuće.

"Mi smo to uradili kako bismo došli i do onih ljudi koji nemaju televizor, niti internet, već jedino na ovaj način komuniciraju", izjavila je doktorka.

Kon: Solidarnost sa doktorom Stevanovićem

Na pitanje novinara zbog čega su lekari juče napustili konferenciju, Kon je izjavio da je reč o znaku solidarnosti sa doktorom Stevanovićem.

Informer

"Juče smo se solidarisali sa doktorom Stevanovićem, emisija u kojoj sam gostovao je bila ranije planirala. Težina jučerašnjeg dana u kome je sedmoro izgubilo život je bila velika, poslali smo apel koji smo morali da pošaljemo. Što se tiče zaraženih medicinskih radnika, u Narodnom frontu je zaraženo sedam medicinskih radnika, a blizu 30 je imalo neke simptome i svi su izdvojeni i testirani, rezultati još nisu stigli. Problema imamo, daleko od toga da nemamo", rekao je Kon.