04.04.2020.

20:26

Foto:

Vesti

BORIMO SE SA VIRUSOM O KOJEM MALO ZNAMO! Stevanović: Cilj je da imamo epidemiju osam, devet, deset, 11 nedelja.... a ne desetine hiljada obolelih u 15 dana!

Goran Stevanović je, gostujući u Dnenviku RTS-a rekao da na klinici gde je on direktor trenutno nalazi 80 bolesnika i da je njih 11 na respiratoru.

Pojašnjava da Кlinika ne radi punim kapacitetom jer tu stižu najteži bolesnici i mora da postoji rezerva.

- Naše smene su danima, nedeljama trostruko povećane. U toku noći je na različitim pozicijama i do 40 zaposlenih - rekao je Stevnović.

Navodi da imaju pacijente svih životnih dobi ali da je uglavnom reč o osobama starije i srednje dobi.

Informer

Stevanović je rekao da je cilj struke koji je naišao na podršku sistema da se epidemija zaravni, odnosn da se njeno trajanje produži i da broj oblelih po danima bude manji.

- Cilj je da imamo epidemiju osam, devet, deset ili 11 nedelja, a ne desetine hiljda obolelih unutar 15 dana - rekao je Stevanović.

Objašnjava da se borimo sa nepoznatim virusom koji je prvi put na našem terenu i kojem malo znamo bez obzira na radove i iskustva drugih.

- Svaki dobijeni dan je ogromna pobeda i podstrek da se ide dalje. Ne smemo da se opuštamo i da mislim oda se za 15 ili 20 dana sve završava - rekao je Stevanović.

Ističe da bi to mogli da kažemo kada bi apsolutno svi poštovali mere, ali da svi znaju da to nije slučaj.

Sve o koronavirusu u Srbiji čitajte OVDE.

Bonus video: