05.04.2020.

11:09

Foto:

Vesti

U SRBIJI JE 141 OSOBA PREKRŠILA MERE VLADE SRBIJE, čak 70 njih SE OGLUŠILO O POLICIJSKI ČAS

Na teritoriji koju pokriva Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu 133 lica je prekršilo mere Vlade. Za krivično delo iz člana 248 krivičnog zakona Kršenje mere samoizolacije obuhvaćene su dve osobe, jednom licu je određen kućni pritvor, dok je za drugo predložen pritvor. Meru zabrane okupljanja prekršila je 61 osoba, od kojih je jedno lice zadržano, a protiv ostalih 60 su podnete krivične prijave. 

Za kršenje mere zabrane izlaska podneto je 70 prekršajnih prijava, od kojih su 35 na teritoriji grada Beograda. 

Na teritoriji koju pokriva Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu četiri osobe su prekršile meru samoizolacije i za njih je dat predlog zabrane napuštanja stana. 

Na teritoriji koju pokriva Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu meru samoizolacije su prekršila tri lica, jednom je određeno zadržavanje, prema drugom licu je određena mera zabrane napuštanja stana dok je sa trećim licem zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela i izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od osam meseci koju će izdržavati u kućnim uslovima. 

Na teritoriji koju pokriva Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu jednom licu je izrečena mera zabrane napuštanja stana za krivično delo iz člana 248 krivičnog zakona Kršenje mere samoizolacije.

Sva srpska tužilaštva neumorno rade 24 časa dnevno.