07.04.2020.

18:11

Foto:

Vesti

MIHAIL DUDAŠ I JOVANA PETKOVIĆ POKAZALI HUMANU STRANU! Vojni sportisti odneli lekove penzionerima na kućne adrese

Pripadnici Sportske jedinice Vojne akademije, poznati sportisti, prethodno su lekove uz recepte podigli u Vojnomedicinskom centru Novi Beograd, a zatim ih odneli na četiri adresa.

General-majoru u penziji Simeonu Tumanovu pošto je primio lekove rekao je podržava sve ono što je vojska uradila na dobrobit svih, a pukovniku u penziji Izetu Jahiću uz reči zahvanosti, istakao je da je dobrog zdravlja i da poštuje mere koje su na snazi, navodi Ministarstvo.

Sportisti su lekove doneli na kućne adrese zastavnika prve klase u penziji Branka Karaća, a pošto lekova koji su bili na receptu za pukovnika u penziji Milorada Markovića u VMC nije bilo - oni su uzele njegovu knjižicu I potražili ih u najbližoj apoteci.

Desetobojac Dudaš rekao je da je nošenje lekova vojnim licima u penziji bio način da im svakodnevne brige bar malo olakšaju.

- Mi sportisti trenutno nismo u mogućnosti da se bavimo svojim poslom, pa smo se odazvali pozivu Vojske da na ovaj način pomognemo sugrađanima kojima je to potrebno - rekao je on.

Svetska šampionka u karateu Preković rekla je da za nju ovo bila prilika da pomogne najstarijima.

- Razgovarali smo sa njima, pitali ih kako su, potrudili smo se da im, bar na kratko, današnji dan učinimo ispunjenijim - rekla je ona i dodala je zadovoljstvo pomagati.