11.04.2020.

07:40

Foto:

Vesti

SUZE BAKE MIROSLAVE PRE NEKOLIKO DANA VIDELA JE CELA SRBIJA Danas su stigle TUŽNE VESTI

Baka Miroslava bila je jedna od starijih Novosađanki koje su solisti Opere SNP iznenadili muzičkim poklonom koji joj je stigao zajedno sa namirnicama.

- Kada je naša volonterka pozvala baka Miroslavu i ona joj se nije javila, pozvali smo policiju i njenu ćerku koja takođe ima 70 godina i ne izlazi iz stana! Kada su došli u stan našli su baka Miroslavu mrtvu u krevetu. Tužni smo zbog bakine smrti ali nam je drago što smo joj olakšali i ulepšali zadnje nedelje života! - kaže Ivana Rajinac iz Call-centra Color Media Communications, prenosi nshronika.

Baka je desetak dana ranije za portal nshronika rekla da joj u danima izolacije mnogo znači pomoć volontera, te da je ranije bila član Izvršnog veća, tokom 33 godine, kao i da je pre više decenija ostala udovica zbog čega je navikla da mnoge stvari obavlja sama.

KORONAVIRUS nije sprečio baku od 101 GODINU da pobegne iz staračkog DOMA zbog ćerkinog ROĐENDANA, a onda ju je policija presrela

- Ja sam dijabetičar pa moram strogo da vodim računa o tome kako se hranim, a u nabavci namirnica, kao i vode i lekova, pomaže mi jedna divna volonterka koja me obilazi, a zahvaljujući kojoj sada imam i ručak.

Pošto ne smem i ne mogu da izlazim svaka vrsta pomoći mi ovih dana veoma znači, a volonteri su veoma srdačni i divni prema meni i ova divna devojka, Dajana i ja, smo se već i sprijateljile - kaže Miroslava i napominje da ju je veoma dirnulo kada ju je nastup pred vratima toliko dirnuo da nije mogla da zadrži suze.

U njeno ime volonterima su se obratili ćerka i zet, oboje u kategoriji starijih od 65, zbog čega joj sami nisu mogli pomoći.