17.04.2020.

13:28

Foto:

Vesti

"KRUCIJALNE ODLUKE POSLE 1. MAJA!" Kon najavio EPILOG borbe protiv KORONAVIRUSA! A evo kada se može očekivati ukidanje VANREDNOG STANJA!

Član Republičkog kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon rekao je danas, gostujući na TV N1, da će situacija u borbi sa koronavirusom biti značajnije bolje u naredne dve nedelje.

Iako se apsolutni broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom povećava, procentualno gledano u odnosu na broj testiranih - on se smanjuje, posebno u Vojvodini i Beogradu, rekao je doktor Predrag Kon i dodao da to pokazuje da virus gubi snagu. Prema njegovoj oceni, situacija će biti značajnije bolja u naredne dve nedelje, a posle 1. maja mogu se očekivati i neke "krucijalne odluke".

Informer

Kon je istakao da će mere zabrane okupljanja biti aktuelne i za praznik rada, ali je i otkrio kada bi moglo da se ukine vanredno stanje.

Na pitanje da li će i za 1. maj koji pada u petak imati mere zabrane kretanja, Kon je rekao:

- To je period koji će verovatno biti neposredno posle ukidanja vanrednog stanja. Ali, to neće značiti ukidanje zabrane okupljanja. To je doneto u okviru proglašenja epidemije od posebnog značaja, što podrazumeva zabranu okupljanja. Ne tokom policijskog časa, već po zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti - rekao je Kon za "Kurir". 

Sve o koronavirusu u Srbiji čitajte OVDE.