20.04.2020.

12:33

Foto:

Vesti

DA SRBIJA NIJE IZGRADILA KC NIŠ, JUG SRBIJE BI PAO ZBOG KORONE! Doktor Zoran Radovanović: Ranije smo imali samo 23 respiratora, a sad 168!

 

Kako je naglasio KC Niš je ranije imao 23 respiratora, a izgradnjom novog objekta dobio je mogućnost da se respiratori instaliraju u svim sobama i da ih sada ima 168. 

- Na respiratoru je 17 ljudi koji se leče od kovid-19 - naveo je on i dodao da KC Niš prima i sve ostale pacijente jer, kako je rekao, "život ne sme da stane".

- Odvojili smo Urgenti centar i tu primamo ostale pacijente - objasnio je on.

Informer

Naglašava da je testirano još mnogo pacijenata i da danas očekuje da na kućno lečenje ode još sedamdesetak ljudi. On je naveo da je u poslednja tri dana testirano 250 zdravstvenih radnika i da je dvoje pozitivno. 

- To pokazuje da smo dobro štitili zdravstvene radnike, dobro edukovali. Od prvog dana bili smo kompletno opremljeni, imali smo skafandere, maske - naveo je on.

Ističe da je važno što je Niš dobio novi Klinički centar, jer da toga nije bilo "jug Srbije bi pao", te da su se dobri uslovi i razveden gas po svim sobama, pokazali kao izuzetno važni u ovakvoj situaciji.