03.05.2020.

10:58

Foto:

Vesti

PLATIĆE CENU SVI KOJI SU SE IGRALI SA ŽIVOTIMA NAJSTARIJIH Gerontološki centar u Nišu je primer neprofesionalizma, bahatosti i bezobzirnosti

"Ako ste se igrali sa životima naših najstarijih sugrađana, moraćete da platite cenu za to" - poručila je jutros premijerka Srbije Ana Brnabić.

- To je nesretan primer onog što bi se desilo da nismo imali ovako restriktivne mere. Te ljude je teško zaštititi od virusa. Najveća odgovornost je na direktoru centra. Nije on jedini kriv. Tu ste imali zapanjujuće primere neprofesionalizma i bahatosti i bezobzirnosti. Imali ste primere lekara čiji su roditelji bili korisnici usluga tog centra, lekara KC Niš koji su išli da posete svoje najmilije, mi smo brzo odradili istragu, direktor je u pritvoru i čeka suđenje. Odgovornost je i na ljudima koji su tu radili.

Kako je rekla, oni su puštali štićenike da idu napolje da bi se videli sa svojima.

- Mislim da je nadležno ministarstvo preduzelo sve da se to ne desi. Mi smo to isto odradili kao krizni štab - otkrila je.

Ona je svima koji se žale na restriktivne mere i zatvorenost u svojim domovima poručila - "razmislite koliko bi bilo hiljada mrtvih da nismo imali restriktivne mere, kao populacija koja ima visok broj starih lica".