06.05.2020.

11:27

Foto:

Vesti

NESTOROVIĆ OPET ŠOKIRA! "Sada je vreme da svi izađemo napolje i da se zarazimo virusom, osim ove grupe"

Pulmolog, dr Branimir Nestorović rekao je danas da je sada vreme da svi izađemo napolje inficiramo se koronavirusom, jer ćemo na taj način uspeti da steknemo inunitet i sprečimo njegovu ponovnu pojavu, a šanse da do težih kličičkih slika dođe gotovo su nemoguće. Da se čuvaju do početka, eventualno do sredine juna, savetuje samo starije od 65 godina.

On je to izjavio gostujuću u jutarnjem programau "Prva TV" i dodao da je od početka epidemije bio najoptimističniji član Kriznog štaba, te da bi situacija u Srbiji bila značajno bolja da se nije desio incident sa Gerentološkim centrom u Nišu, gde je umrla gotovo petina od ukupnog broja žrtava ovog virusa u našoj zemlji.

Informer

 

- Ovo nije više onaj virus od pre dva meseca, već dve nedelje nemamo teške pacijente. Prolaskom kroz veliki broj ljudi on je oslabio. Mi na svakog obolelog imamo 50 onih koji su bili inficirani a nisu imali nikakve simptome. Ne verujem da će doći do drugog talasa - rekao je dr Nestorović.

Rekao je da se on i na Kriznom štabu zalagao za povratak dece u školske klupe, te da će 15. juna virus korona nestati iz Srbije.

- Ja sam bio pristalica da dođe do otvaranja škola, deca bi trebalo da izađu i da se inficiraju, za sada, do 1. juna, eventulano do 15. moraju da se paze samo stariji od 65 godina - dodaje.