18.05.2020.

13:11

Foto:

Vesti

KAKO IZGLEDAJU LETOVI NAKON USPOSTAVE PUTNIČKOG SAOBRAĆAJA? Dolazak na aerodrom TRI SATA PRE LETA, nošenje maski u zgradi terminala obavezno!

Danas je uspostavljen let od Londona do Beograda, što je prvi komercijalni putnički let na beogradskom aerodromu nakon obustavljanja letova 19. marta zbog krize izazvane pandemijom virusa kovid19.

On je sletao danas na aerodrom "Nikola Tesla" oko 11.40. Tim letom u Beograd je stiglo oko stotinu putnika, a istim avionom, koji je za London poleteo u 12.30, se prevezlo oko 60 putnika.

"Beogradski aerodrom bio je otvoren tokom vanrednog stanja 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, kad smo prihvatili na stotine humanitarnih i kargo letova. Radujemo se obnovi redovnog putničkog saobraćaja. Već u četvrtak 21.maja imamo pet letova nacionalne avio kompanije Er Srbije ka Cirihu i Frankfurktu", rekla je Jelenkovićeva.

Kako je navela, sledeće nedelje očekuju se letovi ka Beču i Londonu, a planiralni su i letovi ka regionu u narednim nedeljama.

Informer

Na aerodromu se primenjuju sve mere prevencije, a Jelenkovićeva je objasnila šta su putnici u obavezi da poštuju prilikom dolaska na aerodrom.

"Nošenje maski u zgradi aerodromskog terminala je obavezno za sve putnike, bilo u dolasku bilo u odlasku. Bitno je da putnici redovno održavaju higijenu ruku, da drže fizičku distancu. Svugde smo na aerodromu postavili dezinfekciona sredstva, postavili smo oznake i postere gde putnike podećamo na sanitarne mere", rekla je direktorka aerodroma.

Ona je navela da je za putnike preporučljivo da dođu tri sata pre leta, kao i da dolaze sami, a u slučaju da imaju pratnju, da se pozdrave ispred ulaska u zgradu aerodroma.