20.05.2020.

07:29

Foto:

Vesti

U ZORU OBJAVLJENO NOVO UPOZORENJE! Srbiju je juče pogodilo strašno nevreme, a danas nas ČEKA JOŠ VEĆI HAOS, MOGUĆE I POPLAVE

Republički hidrometeorološki zavod u zoru je izdao novo upozorenje.

- Danas nestabilno sa lokalnim vremenskim nepogodama (obilna kiša, grad, jak i olujni vetar), sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije. U većini mesta se očekuje od 15 do 35 mm kiše za 12 h, lokalno i više - stoji u upozorenju.

Takođe, za veći deo Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, a to znači da nam se sprema nevreme.

- Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova - navodi se u pojašnjenju narandžastog meteoalarma.

Informer

 

Oluja je juče pogodila najviše Sjenicu, gde se sručio ogroman grad, a uništeni su usevi i krovovi kuća. Tokom noći, nevreme je stiglo i u prestonicu, gde se sručila velika količina kiše.

Prema prognozi RHMZ, u Beogradu će danas biti oblačno, svežije i nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim delovima grada se očekuju i vremenske nepogode.

Vetar umeren, u zoni pljuskova i jak, severni.

Jutarnja temperatura oko 16 stepeni, najviša dnevna oko 20. Uveče prestanak padavina, u toku noći delimično razvedravanje.

U četvrtak na severu i zapadu pretezno sunčano, u vecini mesta i vetrovito sa umerenim i jakim severnim i severozapadnim vetrom.

U ostalim krajevima umereno do potpuno oblacno, na jugu i istoku mestimicno sa kisom. Uvece u ovim krajevima prestanak padavina, a tokom noci i razvedravanje.

U petak i subotu pretezno suncano i umereno toplo. U nedelju i prvoj polovini naredne sedmice promenljivo, ponegde sa kisom i lokalnim pljuskovma sa temperaturom oko i malo ispod proseka.