28.05.2020.

21:35

Foto:

Vesti

HRVATSKA ŽELI JAČE VOJNO PRISUSTVO NA KOSOVU! Zagreb najavljuje i kupovinu borbenih aviona, brodova i helikoptera...

Admiral Robert Hranj, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Hrvatske, izjavio je za "Novu TV" da Hrvatska želi jače vojno prisustvo u operaciji Kfor na Kosovu.

- Doneta je odluka o povlačenju vojnika iz Avganistana. Razmišljamo i pretpostavljamo da ćemo određeni deo snaga u brojčanom smislu reinvestirati u neke druge operacije. Govorimo o operaciji na Kosovu. Tamo bi otišao neki kontigent koji bi bio veći nego ovaj sadašnji. Možda preuzmemo neki veći zadatak - izjavio je Hranj.

Bez obzira na pandemiju koronavirusa, Oružane snage moraju biti spremne za osnovne zadatke, istakao je Hranj. On je izrazio nadu da finansijska ograničenja neće potrajati dugo, kao i da se nada skoroj modernizaciji vojske.

(VIDEO) OPET KLJUČA U CRNOJ GORI, MILOGORSKA POLICIJA PRESRELA KOLONU KUČA SA MOŠTIMA SVETOG ARSENIJA! Navodno zbog velike gužve na putu!

- Što se tiče modernizacije vojske, nije se odustalo od određenih projekata modernizacije, već su oni samo odloženi, uključujući nabavku borbenih aviona, brodova i helikoptera - istakao je Hranj.

Inače, Hrvatska u Kforu učestvuje od 2009. godine i to sa dva transportna helikoptera tipa Mi-8 MTV1 ili Mi-171 i pratećim osobljem.

SRBIJO, GLEDAJ I... ! RAT MEĐU ŠIPTARIMA SAMO ŠTO NIJE POČEO, ČEKA SE SAMO USTAVNI SUD I HAOS MOŽE DA POČNE! Duhanaj: Kurti neće otići bez nasilnog scenarija!

Smešeteni su na aerodromu u Prištini a njihovi zadaci su prevoz snaga Kfora, tereta i važnih osoba. Nedavno je upućena 33. "rotacija" hrvatskog kontigenta u Kforu.