16.06.2020.

10:59

Foto:

Vesti

OD LIVADE DO VELELEPNE FABRIKE OD 40.000 KVADRATA! Vučić pre dve godine postavio kamen temeljac za fabriku kompanije "Vorwerk", DANAS POČINJE PROIZVODNJA!

On je pre dve godine, 25. jula 2018. godine rekao pri postavljanju kamena temeljca za fabriku da je srećan što će ona obezbediti egzistenciju za 1.000 radnika i njihove porodice. 

- Srećan sam što podižemo grad po grad. Ova fabrika neće samo da obezbedi egzistenciju za 1.000 radnika i njihove porodice, već će značiti za ceo Moravički okrug – Gornji Milanovac, Lučane, Ivanjicu... - rekao je Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić 25.jula 2018. godine na polaganju kamena temeljca za fabriku kompanije "Vorwerk" u Preljini, kod Čačka.

Danas, dve godine kasnije, predsednik Vučić prisustvuje obeležavanju početka proizvodnje u fabrici "Vorwerk".

Informer

Nemačka kompanija "Forverk", pokreće danas proizvodnju u Čačku, a u toj fabrici, koja se prostire na 40.000 kvadratnih metara, proizvodiće se delovi za auto-industriju, a do završetka finalne faze biće zaposleno oko 1.000 radnika.

Vrednost investicije u Preljini kod Čačka iznosi 50 miliona evra, a značajnu podršku pružio je grad Čačak, koji je uložio više miliona evra u izgradnju komunalne infrastrukture.

Iz ove fabrike izvoziće se auto delovi za Audi, Dajmler-Krajsler, Folksvagen, Bentli, Ford i BMW napravljeni od plastike, gume i metala.

Planiran izvoz do kraja ove godine iznosi 10 miliona evra, a cilj je da se do 2025. godine višestruko poveća i dostigne cifru od 150 miliona evra.