19.06.2020.

13:11

Foto:

Vesti

OVO JE NAMERNI POKUŠAJ SABOTAŽE MALE MATURE! Šarčević: Neće biti poništavanja polaganja, OVO NIJE BILO MOGUĆE IZVESTI BEZ NASTAVNIKA

- Ovo je lokalnog nivoa i verovatno će samo ta grupa od devet đaka koji su bili u toj učionici ponovo polagati ovaj test. Jer, koja je verovatnoća da su u 9.20 sati učenici čekali šerovanje testa?! Nisu, jer su mobilni telefoni strogo zabranjeni i to pravilo se poštuje u svim školama. Ovde nije, ali istraga će pokazati pravi razlog za ovakvo postupanje nastavnika - napominje ministar Šarčević i dodaje:
- Mislim da je ovo namerni pokušaj da se ukalja polaganje i da se napravi drama! Čak možda ima i politike i namerne sabotaže prema direktoru škole, ministarstvu prosvete. Ne mogu zasigurno da tvrdim, jer su inspektori i nadležni ti koji će nam pokazati šta je prava istina i koji je razlog za ovakvo ponašanje dežurnih nastavnika u ovoj školi, odnosno u toj jednoj učionici. Direktor škole je inače u bolnici jer ima koronu - smatra naš sagovornik.

Informer

 


Na naše pitanje šta se prema prvi navodima desilo i kako su rešenja "procurela", ministar otkriva:
- Učenik je uneo telefon iako u svim školama u Srbiji na ulazu u učionicu su raspoređeni kontrolori kojima se predaje telefon. Sumnjamo da je test fotografisao tokom polaganja u učionici u kojoj je manje od deset osmaka na dvoje učitelja koji nadgledaju proces. Ovo nije bilo moguće izvesti bez nastavnika - kaže Šarčević i dodaje da će protiv odgovornih biti podneta tužba i da će biti uklonjeni sa svojih radnih mesta.