07.07.2020.

12:52

Foto:

Vesti

OVA SLIKA UZDRMALA JE SRBIJU, a sada se oglasio otac devojčice i ispričao ŠTA SE STVARNO DOGODILO TOG DANA I KO JE ŠTA URADIO

Fotografija na kojoj se vidi kako devojčica sedi na stepeništu i prima terapiju izazvala je lavinu negativnih komentara, a koordinator Opšte bolnice Mirsad Đerlek rekao je da će unutrašnja kontrola ispitati slučaj.

-Ukoliko se ispostavi da je neko prekršio zakon i protokol, dobiće otkaz - rekao je Đerlek.

Devojčica je pre nekoliko dana osetila zdravstvene tegobe zbog alergije pa je u pratnji roditelja došla kod lekara.

- Doktorka i medicinska sestra su brzo reagovale, pregledali su je i rekli da moje dete treba da bude transportovano za Kraljevo. Oni su je spasili. Ja sam zamolio doktorku da joj uključe infuziju na stepeništu, napolju, dok ja odem do kuće da uzmem detetove stvari koje su nam potrebne za put - kazao je Hanefija Krkušić.

Informer

 

On je rekao da je njegova ćerka na stepeništu ostala desetak minuta.

- Bila je tu dok sam ja otišao do kuće. Za desetak ili petnaest minuta sam se vratio, onda je stigao sanitet i mi smo krenuli za Kraljevo. Direktora (koordinatora) bolnice molim da nagradi doktorku i medicinsku sestru, a ne da ih kazni. Lečili su moje dete kao da im je član porodice - rekao je Krkušić koji se pojavio na redovnoj konferenciji za novinare koju svakog jutra drži koordinator Opšte bolnice Mirsad Đerlek.