08.07.2020.

11:07

Foto:

Vesti

OSTAJU U DOMOVIMA PREKO LETA I DOBIJAJU DODATNI ROK Ispunjeni zahtevi studenata, KORIGOVANE I CENE HRANE I SMEŠTAJA

"Omogućili smo vam više rokova za ispite, kao i da ostanete u domovima tokom leta shodno obavezama koje imate na fakultetima. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna, već beneficirana prema vašem zahtevu koji ste tražili", rekao je Šarčević, a saopštilo Ministarstvo prosvete.

Ministar je na današnjem sastanku sa predstavnicima studentskih domova naveo i da su novčana sredstva obezbeđena i da je o tome obaveštena Vlada Srbije.

Studenti koji su kovid pozitivni smešteni su u učenički dom “Stevan Čolović”, a oni sa izraženijim simptomima smeštaju se u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu, navodi se u saopštenju.

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda sa fakulteta koju donose u restorane kojom se omogućava ishrana, što će takođe biti omogućeno.

Prema rečima ministra, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije - KONUS, četvrta tačka zahteva, da se omogući još jedan dodatni ispitni rok u avgustu, bila je ispunjena nakon prvog sastanka.

Zbog novoočekivanih mera kriznog štaba i ograničenog kretanja i korišćenja menzi u studentskim domovima, ministar prosvete  dogovorio je sa upravnicima studentskih domova da se studentima tokom vikenda dostavlja hrana.

Hrana će biti dostavljena domovima koji nemaju svoje kuhinje i to su objekti "Slobodan Penezić", "Košutnjak", "Vera Blagojević" I i II, "Mika Mitrović" i pojedini blokovi "Patrisa Lumumbe", saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U Beogradu će raditi menze "4. april", "Studentski grad", "Kralj Aleksandar I", "Zemun", "Karaburma", "Patris Lumumba", "Rifat Burdžević".

"Svim studentima je omogućeno da imaju dostupnu ishranu tokom vikenda i nema potrebe da brinu, jer smo unapred pripremili da sistem funkcioniše u odnosu na potrebe", rekao je Šarčević.

Ministar je zahvalio studentima iz Studentskog parlamenta (SKONUS-a) koji su pružili svaku vrstu podrške i pomoći tokom realizacije i organizacije.