28.07.2020.

12:10

Foto:

Vesti

TUGA U NIŠU! Lekari porodili trudnicu na respiratoru, BEBA STABILNO, MAJKA PREMINULA

Lekari Kliničkog centra u Nišu porodili su sinoć trudnicu, koja je bila pod sumnjom da je zaražena na koronavirus i koja je bila priključena na respirator.

Ona je na svet donela dečaka koji je trenutno u stabilnom stanju, ali je majka, nažalost, uprkos velikom trudu niških lekara, preminula.

- U poslednjih 24 sata došlo do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice. Na kontrolnom ultrazvuku utvrđeno je da je plod vitalan, pa je multidisciplinarni tim lekara sastavljen od ginekologa, anesteziologa i pedijatra zbog pretećeg smrtnog ishoda majke, obavio porođaj carskim rezom. Intervencija je zahtevala nadljudske napore lekara, u više navrata rađena reanimacija i dete je rođeno živo. Beba koja je rođena u 26. gestacijskoj nedelji nalazi se na odeljenju Neonatologije Kliničkog centra u Nišu – saopštio je Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

- Majka je porođena sinoć oko 20 sati carskim rezom, rodila je muško dete teško 900 grama, koje je na mehaničkoj ventilaciji i stabilno je - kažu u KC Niš.