30.07.2020.

16:08

Foto:

Vesti

KRIV JE MILOJKO, A NE PUTARI! Ministarstvi saobraćaja: Ponašanje vozača pod dejstvom alkohola jasno govori o kršenju propisa!

 

Put na kojem se dogodila nezgoda obeležen je propisanom saobraćajnom signalizacijom, uključujući saobraćajni znak o zabrani saobraćaja na početku ulice, kao i propisani saobraćajni znak pre raskrsnice. Takođe, vozači su odgovarajućim znacima  upozoreni i na ograničenje dozvoljene brzine (40 kilometara na sat) i blizinu škole.

Informer

Ponašanje vozača, za koga je utvrđeno i da je imao prisustvo alkohola u krvi iznad dozvoljenog limita, jasno govori o kršenju saobraćajnih propisa i odgovornosti vozača za nezgodu, budući da je vozač nastavio da vozi smerom koji je obeležen kao nedozvoljen.

Informer

Pokušaj da se nezgoda predstavi kao "krivica putara" nije ništa drugo nego neistina i pokušaj grube manipulacije javnosti.

Bezbednost u saobraćaju nije odgovornost samo upravljača puteva i preduzeća koja održavaju puteve, već i svih učesnika u saobraćaju, koji su dužni da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, uključujući i poštovanje saobraćajne signalizacije.