01.08.2020.

09:10

Foto:

Vesti

(VIDEO/FOTO) VUČIĆ POLOŽIO KAMEN TEMELJAC ZA NOVU KOVID BOLNICU U BATAJNICI: Mnogi se plaše jeseni, ali spremni smo ako dođe novi talas virusa!

U Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" danas počinje izgradnja nove kovid bolnice. Početku izgradnje prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Nalazimo se na mestu gde će za nekoliko meseci nići nova, moderna, mi smo je nazvali kovid bolnica, ali će u njjoj moći i mnoge druge stvari da se obavaljaju. Ako se uskoro pojavi vakcija, čemu se nadamo, ova bolnica služiće i u druge svrhe. Ovo je investicija od 27-28 miliona evra - rekao je predsednik Vučić.

- Ovo će biti najmodernija i najveća kovid bolnica koju imamo - rekao je Vučić i dodao: - Srbija je uložila stotine miliona evra u borbu sa opakom bolešću.

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on Aug 1, 2020 at 12:34am PDT

- Mnogi se plaše jeseni i nadam se da ćemo dobiti vakcinu među prvima, ne poslednjima. Do tada, mi moramo da učinimo sve da zaštitimo naše ljude, a to je upravo ova bolnica - poručio je on.

Predsednik je rekao da je za 14 dana došlo do potpisa i postavljanja kamena temeljca.

- Ovo su za Srbiju velike stvari, ovo je važno jer pokazuje kako brinemo o građanima, i starim i mladim - rekao je predsednik Vučić.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Aug 1, 2020 at 12:34am PDT

 - Nalazimo se na mestu gde će za nekoliko meseci nići nova, moderna, mi smo je nazvali kovid bolnica, ali to će biti bolnica u kojoj će moći mnoge druge stvari, važne za ljude da se obavljaju - rekao je predsednik - Sa ponosom mogu da kažem da je ovo rezultat velikog truda i rada države.

Predsednik je rekao da je posebno srećan što sve rade naše domaće kompanije uz pomoć Vojske Srbije.

- Imaćemo 200 jedinica intenzivne nege - rekao je predsednik - To će biti najznačajnija i  najveća bolnica za kovid pacijente.

- Prvog decembra otvorićemo velelepnu bolnicu, mislim da su to fantastični rezultati - naglasio je predsednik.