24.08.2020.

23:02

Foto:

Vesti

Održana tribina “Budimo bezbedni” za radnike komunalnih preduzeća

Tri značajna komunalna preduzeca, u saradnji sa Gradskom upravom kontinuirano ulažu u modernizaciju voznog parka, infrastrukturu i edukaciju zaposlenih, sa ciljem povećanja bezbednosti i pružanja kvalitetnije usluge korisnicima. 

Predstavnik JKP Gradska čistoća Zoran Živković govorio je sa kojim problemima se najčešće suočavaju radnici tog preduzeća dok obavljaju svoju delatnost na ulucama Beograda, Istaknuto je i na koje načine, uz obavljanje osnovne delatnosti, radnici ovog komunalnog preduzeća brinu o bezbednosti zaposlenih i zaštiti svih Beograđana.

Dragan Bunčić, predstavnik JKP Beograd put skrenuo je pažnju na to da su bezbedni putevi jedan od najvažnijih preduslova za bezbednu vožnju. 

U svom izlaganju nije izostavio činjenicu da upravo ovo komunalno preduzeće, po nalogu Uprave Grada, Sekretarijata za saobraćaj, Direkcije za puteve, održava puteve bezbednim. Izgradnja kvalitetnih saobraćajnica, uređenje horizontalne i vertikalne signalizacije značajno su doprineli na povećanu bezbednost u saobraćaju stanovnika Beograda. 

Informer

Srđan Held iz GSP Beograd istakao je veliko iskustvo najvećeg gradskog prevoznika, čiji je primarni zadatak bezbedan prevoz putnika. U GSP-u stalno implementiraju ideje kako bi se unapredio saobraćajni sistem i uticalo na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda. Takođe, značajna pažnja posvećena je saobraćajnoj edukaciji mladih Beograđana.

Dea Đurđević, novinarka TV Pink i predsednica udruženja “Budimo bezbedni” je kao žrtva teške saobraćajne nezgode, govorila o značaju poštovanja propisa i odgovornog ponašanja u saobraćaju.

-Važno je da se svakodnevno bavimo podizanjem bezbednosne kulture građana, razmenjujemo iskustva, podižemo nivo opreza u saobraćaju, ali i naučimo da više cenimo život - istakla je Đurđević.

Svi govornici istakli su da je Gradska vlast kontinuiranim delovanjem, konkretnim preduzetim merama i rešenjima dala pravi primer odgovornog ponašanja, što je rezultiralo smanjenjem broja saobraćajnih nezgoda, povređenih i poginulih osoba. 

Informer

Značajna je činjenica da je Gradska uprava u prethodnom periodu donela veliki broj rešenja, kratkoročnih i dugoročnih mera na temu povećanja bezbednosti u svih 17 opština na predloge i sugestije građana. 

S obzirom na to da je aktuelna pandemija virusa Covid 19, tribina je održana u skladu sa preporukama Kriznog staba uz poštovanje svih preventivnih mera zaštite.