12.09.2020.

11:36

Foto:

Vesti

(VIDEO) SRBIJO, PONOSNA BUDI! Vučić oficirima VS poslao jaku poruku: NE ZABORAVITE, MI SMO VOJNO NEUTRALNI, ZA VAS POSTOJI SAMO JEDNA STRANA - NAŠA ZEMLJA!

11:38 - Nalet vazduhoplova Vojske Srbije

U okviru svečanosti upriličen je i nalet vazduhoplova Vojske Srbije.

Nakon letačkog programa, Oliver Njego izveo je pesmu "Ovo je Srbija" uz pratnju orkestra Stanislava Biničkog.

11:22 - Vučić se obratio oficirima

- Univerzitet odbrane nas je i ove godine obradovao odličnim klasama. Vojna akademija to čini već 170 godina, čestitam ovaj jubilej. Republika Srbija i građani ponosni su na svoju vojsku. Ponosni smo i na sistem vojnog školstva. Tek od skora to je prepoznato kao posebna disciplina. Dragi kadeti, ja ću danas, u skladu sa svim onim kroz šta prolazi naša Srbija, jedina otadžbina koju imamo, da vam kažem nekoliko reči koje nisu napisane. Mi gradimo ozbiljnu vojsku, a ne one ljude koji dobiju papir i diplomu i više se nikad ne vrate. Imali smo 30 odsto više upisnika, što znači da se poverenje ljudi u tu insituciju vraća.

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on Sep 12, 2020 at 2:40am PDT

Svi koji mi pišu govore boje se to da napišu da ne pogreše. U današnjem svetu nepredvidivosti, Srbija mora da ima jaku vojsku koja štiti državu. Vojska Srbije štitiće vojnu neutralnost. Naš posao je da radimo za svoju zemlju. Imaćete pozive sa svih strana, pokušavaće da vas svrstaju na razne strane. Morate da shvatite da za vas treba da postoji samo jedna jedina strana - a to je Srbija. Probaćemo da se izborimo za vojnu neutralnost, svojom verom treba da odvratite svakog potencijalnog agresora. Nikome nećemo da pretimo, nikoga nećemo da ugrozimo, ako je to uopšte moguće u današnje vreme. Jer danas vlada doktrina: "Ako niste sa nama, onda ste protiv nas". Obezbedićemo vam povoljne stanove. U vreme kada ceo svet ima problema sa životnim standardom, mi ćemo raditi na poboljšanju vašeg standarda. Obučavaćemo naše vojnike na najbolji mogući način. 

Beskrajno sam zahvalan vašim roditeljima što su odgajili takve junake, žao mi je što ne mogu da budu danas ovde.

Živela vojska Srbije, živela Srbija - rekao je Vučić.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 12, 2020 at 2:23am PDT

11:15 - Najbolji dobili pištolje sa posvetom predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Vučić je lično uručio nagrade.

11:05 - Intonirana himna Srbije "Bože pravde"

Operski pevač Oliver Njego otpevao je himnu.
 

Informer

11:00 - Stigao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Vrhovni komandant je mlade kadete pozdravio sa "Zdravo" na šta su mu oni uglas gromoglasno odgovorili "Zdravo".

Svečanoj promociji najmlađih oficira srpske armije prisustvuju i premijerka Ana Brnabić i ministar odbrane Aleksadnar Vulin.
 

10:55 - Počela svečana promocija

U krugu Vojne akademije, tj. u kasarni "General Jovan Mišković", počinje svečana promocija 152 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Ove godine, promocija novih potporučnika Vojske Srbije, zbog situacije sa koronavirusom, održava se drugacije nego ranijih godina - umesto ispred Skupstine Srbije, vraća se u krug Vojne akademije.