25.09.2020.

13:44

Foto:

Vesti

RHMZ IZDAO UPOZORENJE! U naredna dva sata PLJUSKOVI U OVIM DELOVIMA SRBIJE, a tek nas sutra čeka PRAVI ŠOK

- U naredna dva sata na jugozapadu i zapadu sa kišom i lokalnim pljuskovima, a u Banatu ponegde sa kratkotrajnom kišom - stoji na sajtu.

Iz RHMZ najavljuju da će danas do kraja dana biti toplo (najviša temperatura od 26 do 30 °C) uz postepeno naoblačenje i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se kasno posle podne, uveče i noću.

Informer

 

- Sutra (26.09.) osetan pad temperature (za 10 do 12 stepeni), a hladnije vreme sa povremenom kišom zadržava se do kraja septembra - piše na sajtu.

Inače, nevreme će stići i u region.

Informer

 



Zbog jakog juga, očekuje se da će talasi u Tršćanskom zalivu prelaziti visinu od dva metra, najavljuju slovenački meteorolozi.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske objavio je posebno saopštenje u kojem se navodi da će za vikend biti hladnije od proseka za ovo doba godine, da se očekuje obilna kiša i olujni vetar.

Najviše padavina sutra se očekuje na Jadranu, gde su, kako se navodi, uz grmljavinsko nevreme moguće ponegde i bujične poplave.

Bujične poplave zbog kiše i nevremena moguće su i u gorskim predelima, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, gde je takođe izdat drugi stepen upozorenja - narandžasto za opasno vreme.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore upozorio je da se u naredna četiri dana očekuju nestabilne vremenske prilike, ponegde sa obilnom kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, olujnim južnim vetrom.

Zbog obilne kiše, velikog priliva vode, i jakog južnog vetra, upozoravaju iz Diretkorata, potencijalno su moguće i određene posledice u centralnim, južnim i primorskim predelima.