03.10.2020.

15:19

Foto:

Vesti

(VIDEO/FOTO) ZVER KOJA BLJUJE VATRU! Ovo će biti novi srpski tenk i imaće JEDNU POSEBNU STVAR U OPREMI KOJA ĆE GA UČINITI NESALOMIVIM

"Po broju ispravnih tenkova Srbija je evropska sila, ali to nije dovoljno. Tenkovi moraju biti modernizovani, da mogu da se nose sa najsavremenijim tenkovima u svojoj klasi i naravno, moramo imati odgovarajući broj posada kako bi svaki od njih bio koristan i upotrebljiv", izjavio je on pošto je u reonu Vojnog kompleksa "Pasuljanske livade" prisustvovao konstruktorskim ispitivanjima i gađanju ciljeva iz prototipa usavršenog tenka M-84 AS1.

Informer

 


Pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović rekao je da modernizacija tog tenka i borbenog vozila pešadije trenutno predstavljaju dva najbitnija projekta modernizacije borbene tehnike Vojske Srbije za potrebe Kopnene vojske.

"Najveći broj tipova novog i modernizovanog naoružanja, koji se tiče povećanja sposobnosti naših pešadijskih i artiljerijskih jedinica, u smislu razvoja već je završen. Sada se u naoružanje upravo uvode nulte serije, što će reći da se ide u početno opremanje jedinica, čime se završava prva faza zanavljanja naoružanja Vojske Srbije", rekao je on.

Dodao je da su konstruktorska ispitivanja modernizovanog tenka M-84 AS1 veoma obiman poduhvat koji podrazumeva veliki broj modernizovanih i dodatih podsistema na tenk.