07.10.2020.

08:30

Foto:

Vesti

ŠIPTARI U PANICI DA SVET NE SAZNA ZA NJIHOVE ZLOČINE NAD SRBIMA! Albanci žele da zabrane FILM O ŽUTOJ KUĆI

Albanci žele da zabrane film o Žutoj kući jer su u panici da svet ne sazna za njihove zločine nad Srbima! Drama u srpsko-američkoj koprodukciji pod nazivom "Žetva", čije snimanje počinje sledeće godine, izazvala je opštu pometnju kod Šiptara, koji lobiraju da ne dođe do njegove realizacije. Na udaru su američki reditelj Pol Kampf i glumac Harvi Kajtel, saznaje Informer.

- Čim je objavljeno da će Srbi i Amerikanci snimati film o Žutoj kući, Albanci su se uspaničili. Krenuli su da lobiraju u Americi i već dva meseca obasipaju mejlovima reditelja Pola Kampfa. Govore mu da odustane od filma i da je priča o Žutoj kući izmišljena - kaže za Informer izvor blizak produkciji ovog filma.

Angažovali botove

Ni holivudski glumac Harvi Kajtel, zvezda filmova "Petparačke priče" i "Ulični psi", nije pošteđen pritisaka Albanaca sa svih strana.

Informer

- Šiptare boli što su američki reditelji i glumci pristali da rade na filmu, kojim će svet saznati za njihove brutalne zločine nad Srbima. Čim je Kajtelu ponuđeno da igra nemačkog profesora Vermera, on je dobio na desetine poruka da "ne sme da prihvati tu ulogu i srpsko-ruski novac koji se koristi za propagandu protiv Albanaca". Čak su i Ruse upleli u sve to, a oni nemaju nikakve veze sa projektom - priča naš izvor i nastavlja:

- Zanimljivo je da najviše mejlova šalju Albanci koji žive i rade u Americi i u zemljama Evropske unije. Pola i Harvija je zaprepastilo što su mnogi mejlovi bili iste sadržine, samo su slati sa različitih adresa. Jasno je da su Šiptari unajmili botove!

Informer

Jedan od producenata filma Dragan Ivanović kaže za Informer da je iznenađen kojom snagom Albanci lobiraju da Amerikanci i Srbi ne snime film.

- Zaprepašćeni smo da su Albanci svega nekoliko dana pošto se u srpskim medijima pojavila informacija o snimanju filma "Žetva" počeli da šalju mejlove. To pokazuje koliko im smeta ta tema, koju bi hteli da zataškaju. Od toga nema ništa, sve teče po planu i pripreme počinjemo već od novembra - kaže Ivanović.

Kako zasad stoje stvari, Miloš Biković će u "Žetvi" glumiti Srbina Jovana, žrtvu trgovine organima 1999. godine na Kosovu i Metohiji. Film je podržao i Filmski centar Srbije sa 40 miliona dinara. Reč je o koprodukciji srpskog "Bandur filma" i jedne američke firme. 

Informer

Kijanu i Edrijen glavni favoriti za ulogu Johana

Film "Žetva", koji se snima po romanu "Srpsko srce Johanovo" autora Veselina Dželetovića, govori o Nemcu Johanu Vagneru, koji je kupio srce kidnapovanog Jovana. Producenti filma su uveliko u pregovorima sa holivudskim zvezdama Kijanuom Rivsom i Edrijenom Brodijem, koji su favoriti za ulogu Johana. Ugovor za "Žetvu" potpisala je i glumica Maja Morgenštern, koju znamo iz filma "Stradanje Hristovo".