08.10.2020.

08:00

Foto:

Vesti

DANAS SE OBELEŽAVA SVETSKI DAN VIDA Čuvajte zdravlje očiju

Čulo vida je važno za život svakog čoveka, a oko predstavlja izuzetno sofisticiran organ koji može da se poredi sa foto-aparatom. Čulo vida razvija se do sedme godine života i do tada se pravovremenim dobijanjem naočara deci može obezbediti dobar vid.

Kompanija "Diopta", vodeći lanac optičarskih radnji u regionu, sa mrežom od 30 objekata u Srbiji, opremljena je najsavremenijom tehnologijom za različite vrste oftalmoloških pregleda i servisiranje naočara, a stručno osoblje na raspolaganju je za savete i konsultacije u vezi sa očuvanjem zdravlja očiju.
Povodom Svetskog dana vida "Diopta" organizuje zanimljive poklon-akcije.

Zanimljivosti - Šta sve mogu oči?
1. Ljudsko oko može da vidi samo tri boje: crvenu, plavu i zelenu. Sve ostale boje kombinacije su ove tri.
2. Ljudsko oko ima težinu 28 grama.
3. Oči su ogledalo duše i emocija. Kada osećamo jake emocije poput zaljubljenosti, ljutnje ili straha, naše zenice se šire. Takođe, zenica oka se širi u zavisnosti od količine svetla.
4. Otisak prsta ima 40 jedinstvenih karakteristika, a dužica oka ima 256. Zato se u bezbednosne svrhe sve više skenira rožnjača.
5. Oči su brže od bilo koje kamere - oko brzo menja fokus sa jednog predmeta na drugi i može da se fokusira na oko 50 stvari u sekundi, dok kamera ne može.

AKCIJA "IzGLEDAJTE BOLJE"
Osim poklon vaučera u dnevnom listu Informeru, "Diopta" tokom oktobra realizuje i akciju "izGLEDAJTE BOLJE" u okviru koje će svi kupci dioptrijskih ramova i stakala imati priliku da ogrebu popust od 10 do 30 odsto, uz besplatni pregled.



Vikend-akcija Informera i kompanije "Diopta"
Poklanjamo 1.000 dinara za kupovinu okvira i stakala



Važno
Do 10. novembra možete iskoristiti vaučer za kupovinu u "Diopti"


Kompanija "Diopta" sa mrežom od 30 objekata u Srbiji, koja u svojoj ponudi ima veliki broj renomiranih brendova, u saradnji sa dnevnim listom Informer za vikend čitaocima poklanja vaučer u vrednosti od čak 1.000 dinara.
Ovaj vaučer, koji će biti objavljen u vikend-izdanju 10. i 11. oktobra, moćićete da isečete i iskoristite za umanjenje računa pri kupovini dioptrijskih ramova i stakala sve do 10. novembra 2020. godine!