17.11.2020.

20:23

Foto:

Vesti

Zbog objave ove vesti svi prozivaju TV N1 na društvenim mrežama!

Širenjem definformacija, N1 dovela je u zabludu celo društvo, pa su tako vlasnici kućnih ljubimaca počeli da se brinu za svoje zdravlje i razmatraju odluku da ljubimca izbace iz kuće.

N1 navela je da autori upozoravaju da bi vlasnici kućnih ljubimaca trebalo da preduzimaju ekstremne higijenske mere jer još nije jasno da li su se zarazili jer je ljubimac bio domaćin virusa i preneo ga direktno ili se virusom indirektno zarazio putem nekih predmeta ili površina koje su bile kontaminirane.

Informer

Iznošenje ili prenošenje lažnih vesti, mediji čine krivično delo, a posledice takve radnje mogu biti velike. 

Na društvenoj mreži objavljen je i tekst u kom se pozivaju svi ljubitelji životinja da reaguju na ovakvu definformaciju N1 i da svoje kućne ljubimce ne izbacuju na ulicu, jer kako je i na samom kraju vesti N1 napisala, ova studija nije potvrđena.  

- Molimo sve ljubitelje životinja da na email adresu N1, posalju komentar na ovakav senzacionalistički i uvredljiv naslov, na laž koja će uticati na povećanje broja pasa i mačaka koje će njihovi vlasnici izbacivati na ulicu. Ko ima interes da na ovaj način iznosi neistine? Ko ima interes da se poveća ionako ogroman broj napuštenih životinja na ulicama Srbije? Mediji u Srbiji inače skoro uvek svojim senzacionalističkim naslovima i tekstovima provociraju dodatno zlostavljanje, ubijanje, sakacenje a sada vidimo i napuštanje kućnih ljubimaca. Molimo sve da zajedničkom akcijom na ovakve naslove jednom zauvek stavimo tačku. Mediji ne smeju da lažu građane. A ovaj naslov je itekako laž!!!! U samom tekstu se kaže da istraživači nisu sigurni na koji način je virus korone dospeo u organizam pasa..... Sram vas bilo N1 - napisano je u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.