19.11.2020.

14:30

Foto:

Vesti

OGLASILA SE SPC! OVO JE TRENUTNO ZDRAVSTVENO STANJE PATRIJARHA IRINEJA!

"Dana 19. 11. 2020. godine u jutarnjim časovima došlo je do pogoršanja opšteg stanja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao posledica COVID 19.  

Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije pregledom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posleca COVID 19 i da je zdravstveno stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno, ali stabilno. O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i nadalje izveštavana."

Srpski patrijarh Irinej primljen je 5. novembra u Vojno medicinski centar na Karaburmi u Beogradu. Dan ranije, konstatovano je da je pozitivan na koronavirus.

Informer

Takođe, SPC je demantovala navode o smrti patrijarha Irineja:

Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obaveštavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izveštaj koji smo jutros objavili. 

Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati. 

Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma lekarâ i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve.    

Informer je posle nezvaničnih saznanja iz dva izvora objavio pomenutu vest i ovom prilikom se izvinjavamo svim čitaocima.